service_bg

KUNSKAPSBANK

Ett uppslagsverk där vi har samlat en del av vår plastkunskap. Här hittar du beteckningar, filformat, toleranser och kemiska egenskaper.

Plastkunskap

Det finns tusentals olika typer av plast när det kommer till egenskaper som utseende, hållbarhet och styrka. Här kan du lära dig mycket mer – och om det inte räcker är det bara att kontakta oss. På OTV vet vi ALLT om plast.

283A4308

Plasttyper

Här hittar du de flesta typer av plast, som vi vanligtvis lagerhåller som halvfabrikat på OTV. Anges både med de vanliga förkortningarna, de kemiska namnen och vanliga handelsnamn.

283A4472

FILFORMAT / RITNINGAR

Alla plastföremål på OTV tillverkas med hjälp av 3D-filer med måttritningar. Vi kan arbeta med de flesta filformat.

283A4222

KEMISKA EGENSKAPER

Här får du en överblick över våra plastartiklars kemiska egenskaper, så att du får det mest optimala utnyttjandet. 

283A4112

TOLERANSER

För att vi på OTV ska kunna uppfylla kraven på dimensioner, toleranser och ytjämnhet mäter vi varje skärverktyg för slitage och toleranser före användning.

FAQ om plast

Bearbetningen av teknisk plast utförs på vår toppmoderna maskinpark i Vejen. Den mångåriga erfarenheten och våra duktiga medarbetare säkerställer konkurrenskraftiga priser och en jämnt hög kvalitet.

Vårt innovativa tillvägagångssätt är grundläggande. Automation och kvalitet värdesätts högt, vilket kan ses i våra avancerade CNC-styrda bearbetningscenter, som ständigt uppgraderas. Maskinparken framstår därmed som en av de modernaste för bearbetning av teknisk plast.

Plast är resultatet av en kemisk process med en utvunnen del av råolja (Nafta) som huvudråvara. Dessutom kan plast innehålla till exempel cellulosa, naturgas, salt och kol. 

Det finns tusentals typer av plast, som man definierar utifrån deras egenskaper som t.ex. hållbarhet, utseende och styrka. Vill du läsa mer om vilka typer av plast vi lagerför hos OTV så hittar du mycket om detta under Plasttyper

Faktum är att en studie visar att plastförpackningar minskar matsvinnet genom att förlänga livslängden på maten. Läs hela artikeln HÄR.